Artykuł sponsorowany

W jakie urządzenia gastronomiczne powinien się wyposażyć lokal, zajmujący się produkcją steków, kotletów i burgerów?

W jakie urządzenia gastronomiczne powinien się wyposażyć lokal, zajmujący się produkcją steków, kotletów i burgerów?

Do tego, by móc cieszyć się doskonale przygotowanym kotletem, stekiem czy burgerem potrzebny jest nie tylko właściwy przepis, ale również doświadczenie i odpowiednie urządzenia. Tym bardziej, jeśli prowadzi się lokal gastronomiczny. Przeczytaj artykuł i dowiedz się, co przydaje się w przygotowywaniu wspomnianych steków, kotletów czy burgerów.

Odpowiednie wyposażenie to podstawa

Właściwie dobrane przyprawy, marynaty i dodatki sprawiają, że kucharze potrafią wyczarować przepyszne jedzenie. Nikogo nie trzeba przekonywać, że ważne jest nie tylko to, co jemy, ale również jak jemy. Jest to możliwe dzięki odpowiedniemu wyposażeniu w restauracji. Bardzo ważne jest to, by odpowiednio urządzić kuchnię i całe zaplecze, znaleźć dobre miejsce dla różnych urządzeń, jak np. prasa do mięsa. Poza przepisami i normami, które należy spełnić, niezbędne jest ergonomiczne rozplanowanie wszystkiego. Dzięki temu praca nad przygotowywaniem jedzenia będzie mogła przebiegać efektywnie. Jest to ważne w momencie, gdy trzeba obsłużyć większą ilość klientów. Odpowiednie rozwiązania ważne są nie tylko w restauracjach, ale także w mniejszych lokalach czy nawet w food truckach. Dzięki temu sprawnie obsłużeni klienci chętnie polecą dane miejsce swoim znajomym i sami chętnie tam wrócą.

Przeczytaj również: Gdzie zorganizować stypę?

Jakie urządzenia są niezbędne w lokalach, gdzie podawane są steki, kotlety i burgery?

Od jakiegoś czasu można zauważyć, że coraz większą popularnością cieszą się miejsca, gdzie można zjeść dobre burgery i steki. Lokale, gdzie serwowane są wspomniane potrawy, muszą być wyposażone w odpowiednie urządzenia gastronomiczne, do których najczęściej w standardzie należą: frytownice, grille do smażenia, piekarniki konwekcyjne do pieczenia bułek oraz lodówki. Wszystko zależy od profilu działalności danego lokalu. Oprócz tych urządzeń idealnym uzupełnieniem procesu rozbijania mięsa będzie oryginalna kotleciarka MAGA®, która zastąpi tradycyjny tłuczek, przyśpieszy ten proces oraz zachowa pełną soczystość przygotowanych porcji.  Wydajność prasy to dochodzi do 800 porcji na godzinę i przez te parametry coraz częściej staje się ona nieodzownym narzędziem do pracy w lokalach gastronomicznych, fast food-ach,  stołówkach firmowych, restauracjach, hotelach.  Wszędzie tam, gdzie zależy nam na czasie i urządzeniach wykonanych z najwyższej jakości materiałów z zachowaniem norm dla przemysłu spożywczego,  kotleciarka MAGA®  powinna stanowić  obowiązkowe narzędzie do automatyzacji i optymalizacji procesów przygotowania potraw.

form success Dziękujemy za ocenę artykułu

form error Błąd - akcja została wstrzymana

Polecane firmy

Dbamy o Twoją prywatność

W naszym serwisie używamy plików cookies (tzw. ciasteczek), które zapisują się w przeglądarce internetowej Twojego urządzenia.

Dzięki nim zapewniamy prawidłowe działanie strony internetowej, a także możemy lepiej dostosować ją do preferencji użytkowników. Pliki cookies umożliwiają nam analizę zachowania użytkowników na stronie, a także pozwalają na odpowiednie dopasowanie treści reklamowych, również przy współpracy z wybranymi partnerami. Możesz zarządzać plikami cookies, przechodząc do Ustawień. Informujemy, że zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Cookies.

Zaawansowane ustawienia cookies

Techniczne i funkcjonalne pliki cookie umożliwiają prawidłowe działanie naszej strony internetowej. Wykorzystujemy je w celu zapewnienia bezpieczeństwa i odpowiedniego wyświetlania strony. Dzięki nim możemy ulepszyć usługi oferowane za jej pośrednictwem, na przykład dostosowując je do wyborów użytkownika. Pliki z tej kategorii umożliwiają także rozpoznanie preferencji użytkownika po powrocie na naszą stronę.

Analityczne pliki cookie zbierają informacje na temat liczby wizyt użytkowników i ich aktywności na naszej stronie internetowej. Dzięki nim możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej strony. Pozwalają nam zobaczyć, w jaki sposób odwiedzający poruszają się po niej i jakimi informacjami są zainteresowani. Dzięki temu możemy lepiej dopasować stronę internetową do potrzeb użytkowników oraz rozwijać naszą ofertę. Wszystkie dane są zbierane i agregowane anonimowo.

Marketingowe pliki cookie są wykorzystywane do dostarczania reklam dopasowanych do preferencji użytkownika. Mogą być ustawiane przez nas lub naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony. Umożliwiają rozpoznanie zainteresowań użytkownika oraz wyświetlanie odpowiednich reklam zarówno na naszej stronie, jak i na innych stronach internetowych i platformach społecznościowych. Pliki z tej kategorii pozwalają także na mierzenie skuteczności kampanii marketingowych.