W jakie urządzenia gastronomiczne powinien się wyposażyć lokal, zajmujący się produkcją steków, kotletów i burgerów?
Do tego, by móc cieszyć się doskonale przygotowanym kotletem, stekiem czy burgerem potrzebny jest nie tylko właściwy przepis, ale również doświadczenie i odpowiednie urządzenia. Tym bardziej, jeśli prowadzi się lokal gastronomiczny. Przeczytaj artykuł i dowiedz się, co przydaje się w przygotowywaniu wspomnianych steków, kotletów czy burgerów.
Odpowiednie wyposażenie to podstawa
Właściwie dobrane przyprawy, marynaty i dodatki sprawiają, że kucharze potrafią wyczarować przepyszne jedzenie. Nikogo nie trzeba przekonywać, że ważne jest nie tylko to, co jemy, ale również jak jemy. Jest to możliwe dzięki odpowiedniemu wyposażeniu w restauracji. Bardzo ważne jest to, by odpowiednio urządzić kuchnię i całe zaplecze, znaleźć dobre miejsce dla różnych urządzeń, jak np. prasa do mięsa. Poza przepisami i normami, które należy spełnić, niezbędne jest ergonomiczne rozplanowanie wszystkiego. Dzięki temu praca nad przygotowywaniem jedzenia będzie mogła przebiegać efektywnie. Jest to ważne w momencie, gdy trzeba obsłużyć większą ilość klientów. Odpowiednie rozwiązania ważne są nie tylko w restauracjach, ale także w mniejszych lokalach czy nawet w food truckach. Dzięki temu sprawnie obsłużeni klienci chętnie polecą dane miejsce swoim znajomym i sami chętnie tam wrócą.
Przeczytaj również: Gdzie zorganizować stypę?
Jakie urządzenia są niezbędne w lokalach, gdzie podawane są steki, kotlety i burgery?
Od jakiegoś czasu można zauważyć, że coraz większą popularnością cieszą się miejsca, gdzie można zjeść dobre burgery i steki. Lokale, gdzie serwowane są wspomniane potrawy, muszą być wyposażone w odpowiednie urządzenia gastronomiczne, do których najczęściej w standardzie należą: frytownice, grille do smażenia, piekarniki konwekcyjne do pieczenia bułek oraz lodówki. Wszystko zależy od profilu działalności danego lokalu. Oprócz tych urządzeń idealnym uzupełnieniem procesu rozbijania mięsa będzie oryginalna kotleciarka MAGA®, która zastąpi tradycyjny tłuczek, przyśpieszy ten proces oraz zachowa pełną soczystość przygotowanych porcji. Wydajność prasy to dochodzi do 800 porcji na godzinę i przez te parametry coraz częściej staje się ona nieodzownym narzędziem do pracy w lokalach gastronomicznych, fast food-ach, stołówkach firmowych, restauracjach, hotelach. Wszędzie tam, gdzie zależy nam na czasie i urządzeniach wykonanych z najwyższej jakości materiałów z zachowaniem norm dla przemysłu spożywczego, kotleciarka MAGA® powinna stanowić obowiązkowe narzędzie do automatyzacji i optymalizacji procesów przygotowania potraw.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana